2014. március 15., szombat

Erős kezdés a Rovitexnél

Elkészült a Rovitex új telephelye, mely a 700 milliós összberuházásának egyik jelentős részét képezi. A második ütem, a gépek beüzemelése tavasz végére várható, melyhez az új gépek beszerzése már folyamatban van, egy részük már meg is érkezett a Rovitexhez. Az új üzem tervezésekor külön szempont volt a környezettudatosság, a környezeti kibocsátás minimalizálása és a modern energiaellátás: a fűtést hőszivattyú, a villamos energia ellátást pedig 50 kW-os napelemes kiserőmű segíti. Nagy hangsúlyt fektettek a munkahelyek ergonomikus kialakítására és a kellemes munkakörnyezetre is, az épületben sok az ablak, a természetes fény. A kellemes közérzeten túl a hatékonyság elve vezérelte a tervezést: külön szempont volt, hogy kialakítása a legnagyobb mértékben támogassa az egymásra épülő munkafolyamatokat.

A Gardénia új kollekciója, a Premium Classics sikerrel debütált itthon és külföldön is: a Frankfurtban bemutatott minták a magyar vásárlók körében is osztatlanul tetszést arattak. Az idei év újdonsága dekoranyagot és bútorszövetet kínál egy új kategóriában. Mint neve is jól sugallja, a Premium Classics hosszú távra tervezett kollekció, visszafogott eleganciájával időtálló és hiánypótló a piacon. A visszajelzések a finom harmónián, kombinálhatóságon és színválasztékon kívül a jó ár-érték arányt dicsérik.

A Rovitex különösen sűrű vásári szezonnal, erős kezdettel nyitotta az évet. A január eleji frankfurti Heimtextil immár a 8. alkalom volt a Rovitexnek kiállítóként, ahol az eredmények a „rutin és az évek” jegyében a várakozáson felül erősek voltak: jelentősen növekedett az export megrendelések száma. Frankfurtot a salzburgi Casa kiállítás követte, majd a budapesti Lakástextil vásár következett. A Rovitex mögött január óta három nagy volumenű vásár van, míg az idei első félévben további hat jelentős vásáron vesznek részt.

A Rovitex 2014-es termékfejlesztései sikeresek voltak. Ezt igazolja a frankfurti Heimtextil kiállítás Trend Forumán aratott sikerük. Összesen 15 modell került beválasztásra a független nemzetközi trend-szakértői bizottság által, így a Rovitex és Gardénia textiljei mind a négy trend irányban komoly jelenlétet jelentettek a cégnek. Legnagyobb eredménynek a „Rejuvenate Craft” (Újítsuk meg a kézművességet) útirányba választott Santona anyag sikerét tartják, mely a bejárati tábla felett, több méter szélességben, a trend irány reprezentációjaként került bemutatásra.

A Rovitex Wall Decor részlege újdonságok sorával nyitotta az évet. A február végi budapesti Lakástextil vásáron mutatták be 2016-os rasch tapétakatalógusokat, melyek már elérhetők partnereik számára is. A rasch Sensual 2015 tapétakönyvvel pedig új ökológiai standardot állítanak fel: a környezettudatos irány, az „emocion” részeként ez a kollekció újrahasznosított anyagokat használ. A Rovitex faldekorációs részlege egy új termékkategóriával is indult: a legújabb piaci trendek szerint a nagy méretű faliposzterek reneszánszukat élik, melyeket premium minőségben, a papír mellett vlies alapon is kínálnak, angol minőségben.

Nincsenek megjegyzések: