2014. március 15., szombat

JAB tavaszi kollekció bemutató - 2014

A JAB 2014-es tavaszi kollekcióját idén, február 7-én a Gerbeaud ház Átrium termében mutatták be. A helyszín kiválasztásakor fontos szerepet játszott, hogy a JAB által képviselt minőséghez méltó környezetbe kívánták helyezni a megépített enteriőröket, valamint a dekorációt. A Gerbeaud épületének Átrium termében ehhez egy tágas és valóban exkluzív térre leltek. Varró Zoltán dizájner idén egy vérbeli fashion show keretében a kollekció kiemelt darabjainak felhasználási lehetőségeit ismertette a látogatókkal, és adott eredeti lakberendezési tanácsokat a majd százfős közönségnek. A ruházkodási divat és a lakástextil trendek közötti kapcsolat szintén előadásának témáját képezte, hiszen a JAB aktuális kollekciójának egy része idén is vezető divattervezők előtt tisztelegve merített ihletet az öltözködési magaskultúra világából. Az egész napos esemény a kollekciók bemutatása és a két előadás után hangulatos koktélpartival és vacsorával zárult.

JAB, Carlucci, Soleil bleu és Gardisette: mindegyik márka új kollekcióval készült az idei tavaszra. Az új kollekciók megőrzik a márkák sajátos stílusjegyeit, ugyanakkor tovább terjeszkednek a rájuk jellemző elegáns vagy fiatalos, klasszikus vagy merész, provinciális vagy kozmopolita irányokba. A teljes kollekció változatosságánál fogva nem is speciálisan a magyar piacra leválogatott anyagok összességéről beszélhetünk, ez egy nemzetközi igényű kínálat, amely egyaránt számíthat a magyar, az olasz, a norvég, vagy épp a kanadai felhasználókra.

A divat jegyében központi helyet foglal el a Chevalier kollekció. A mintakönyv hat terméket tartalmaz, mindegyik öt trendi színösszeállításban. A kiállításon az élénk narancs és aranybarna változatot mutatták be. A fényes bársonyok egyszerre elegánsak és divatosak. A kollekció két fő mintája a Saint Germain és a Saint Honore nagyon jó esésű nyomott pamut szaténok, az övek, csatok, láncok mintázata a Hermes divatos selyem sálait idézik. A kollekció két új bársony termékkel jól kiegészíthető, az egyik az elegáns puha tapitású 14 színű Impression bársony, mely fényét a viszkóz alapanyagának köszönheti, a másik egy igazi luxus termék, az Elegance mohair bársony.

Igazi bársony-özönt hoz az idei kollekció, a JAB elegáns bársonyai mellett a legnépszerűbb a Carlucci kollekció pihe-puha Palazzo Velvet anyaga, ami a klasszikus-elegáns árnyalatok mellett szokatlan színeket is felvonultat, mint a piros, a világoskék, valamint a narancssárga. Az extravagáns árnyalatokat különleges terekbe ajánljuk, például a Beyond mintakönyv három bársonyát, ezek erőteljes színű állatszőr imitációk.

A látogatok tetszését azonnal elnyerte két igazi különlegesség, a bőrpántokkal díszített Criss-cross dekor anyag és a színes zippzáros Zip függöny, melyen a zippzárak elhúzhatóak, így kreatívan sajátos függönyt alakíthatunk ki belőle.

A nyarat idézte elénk a Sorbet kollekció, amelyet lágy fagylalt színek jellemeznek. Igazi különlegesség a három dimenziós hatású Cape Coral, összetéveszthetetlen mintázata egymásra varrt körökből áll, pink, uv zöld, fekete és fehér színekben. A többi minta is fiatalos, kreatív, változatos és mozgalmas, motívumaik, a pöttyök, a multicolor cikkcakkok, és a rombuszok a jókedvű nyarakat idéznek.

Ha már tavaszi kollekció, akkor nem maradhatunk kültéri anyagok nélkül. Az új könyv a Patio Pacific 32 terméket tartalmaz 128 színben. A kiállításon egy kellemes teraszt varázsoltak az anyagokból a bemutató térbe. Érdekes, feltűnö színkombinációk, melyekből kék és narancs-türkiz kombinációk voltak láthatóak. Érdemes ismerni az anyagok különleges tulajdonságait: ellenállnak az uv sugárzásnak, a tengeri sónak, klórnak és penésznek. A nagy mintásak szövetei, virágos, csíkos, geometriai formákban, teflon bevonattal rendelkeznek, így bármilyen folyékony anyag könnyedén lepereg róluk.

A Gardisette tavaszi fénypontja a Magnum-Maxi-Metallic család. Az anyagok fémes hatásúak, kétoldalasan használhatók. A csíkos dekor 300 cm széles, külön érdekességük, hogy a szürke-fekete árnyalat férfias, míg a bronz-arany elegánsabb, könnyedebb hangulatot kölcsönöz a szobának.

Nincsenek megjegyzések: