2012. december 31., hétfő

Köln - Párizs - Salzburg

Az Imm Cologne, azaz a kölni, nemzetközi bútorkiállítás és vásár az egyik legnevesebb és legátfogóbb rendezvény a témában. Azoknak ajánljuk, akik teljes képet akarnak kapni a 2013-as nemzetközi trendekről, a bútor, szőnyeg, lámpa, függöny kategóriákban, hiszen ezek így együtt csak itt tekinthetők meg januárban. A nevével ellentétben a kiállítás nem csupán a bútorok iránt érdelődőknek ajánlott fokozottan (a teljesség igénye nélkül - KARE Design, Minotti, B&B Italia, Rolf Benz), hiszen külön csarnokban a nagy lakástextilcégek is képviseltetik magukat, mint a Christian Fischbacher, a Nya Nordiska, a Zimmer&Rohde vagy Jim Thomson. Kölnbe egyszerű eljutni repülővel, a gyönyörű város a vásártól függetlenül is érdekes, gondoljunk csak építészetére, a Dómra, vagy a számtalan étteremre, ahol a tipikus német konyhát és a Kölscht, azaz a helyi sörspecialitást semmiképpen sem szabad kihagyni.

Párizs nem csak a szerelmesek városa, de tagadhatatlanul a divaté, a stílusé, a dizájné is. A jövőre negyedszer megrendezett Maison&Objet szakkiállítás bemutatja a kortárs lakberendezési formavilág teljes spektrumát. A kiállítással párhuzamosan rendezett DÉCO OFF talán még ennél is érdekesebb a szaküzletek számára, itt ugyanis a legnagyobb lakástextil márkák az úgynevezett textilutcán felsorakozó exkluzív bemutatótermeikben fogadják az érdeklődő vendégeket. A bemutatók és a csarnokok közötti kényelmes utazást az ingyenesen rendelkezésre álló kisbusz szolgálat segíti. Az élmények, amelyek az embert itt érik, rendkívül inspirálóan hatnak, remek ötleteket lehet összegyűjteni a saját üzlet dekorációjához, de akár az otthonunk izgalmasabbá tételéhez is.

Nyugati szomszédunk legfőbb lakástextil kiállítása a CASA TexBo, aminek hagyományosan Salzburg ad otthont. Az osztrák nagyváros hazánkból a legegyszerűbben megközelíthető helyszín, Párizshoz képest olcsóbb és kényelmesebb eljutni ide, ráadásul több Magyarországon jelenlévő textilmárka kiállítja itt legfrissebb kollekcióját. Ha már Salzburg és január: az utazás és a kiállítás élményei után a téli sportoknak is adózhatunk, és kirándulásunkat összekapcsolhatjuk egy kellemes, hétvégi síeléssel.

Nincsenek megjegyzések: