2021. február 11., csütörtök

A hírek életre kelnek - videóhírekkel bővül a hírrovat!

 A koronavírus járvány hazai megjelenésének, és az azt követő lockdown, azaz lezárás első évfordulóján tervezzük megjelentetni az idén 16. évfolyamába lépő Teletextilt. 

Nem véletlenül hangsúlyoztuk ki a járványt, hiszen ez a mindannyiunk életét alapvetően befolyásoló jelenség a Teletextil szerkesztőségét is arra késztette, hogy átgondolja, pontosabban újragondolja eddigi működését. 

A lapot másfél évtizeddel ezelőtt azzal az elképzeléssel hoztuk létre, hogy az a hazai lakástextil szakma mindig aktuális igényei szerinti tartalommal jelenjen meg, egyfajta szolgáltató jelleggel. 

Ezért is alakítottuk át a lapot úgy néhány évvel ezelőtt, hogy a fókusz a hírekre kerüljön, mert érzékeltük, hogy a rövid termékismertetők és a hozzá tartozó beszédes képek érdeklik igazán a hazai kiskereskedőket, ez a fajta tartalom, ami segíti tájékozódásukat, majd az esetleges rendeléseket.

A koronavírus járvány leginkább a személyes találkozásokat nehezítette meg, és ide sorolhatók a szakma szívéhez oly közel álló termékbemutatók is.

A Teletextil most abban kíván segíteni, hogy a cégek új tavaszi kollekciói, és a kapcsolódó információk minél részletesebben megjelenhessenek a lapban, hogy így is megpróbáljuk pótolni a vásárok elmaradása okozta hiányt.

Az eddigi statikus hírek megmozdulnának, azaz életre kelnének; az off-line és az online egy platformra kerülne.

Technikailag ezt a következőképpen képzeljük:

Számos nagykereskedő cég készít már rövid, pár másodperces videókat kollekciójuk friss darabjairól. A videók linkje egy QR-kódot kap, mely aztán nyomtatott formában megjelenne a lapban. 

Egy mozgó hír a következőképen nézne ki. Egy termékfotó, egy pár mondatos ismertető (ahogy azt eddig is megszoktuk), viszont ehhez társul egy QR-kód, melyet ha egy okos-telefonnal beolvassunk, akkor a mögé tett kis videó elindul, és ezáltal valóban "életre" kel majd a kínált termék. 

Természetesen gondoltunk azokra a cégekre is, melyek még nem készítettek termékeikről ilyen kis mozgó filmet.

Számukra a Teletextil, külön díjazás ellenében elkészíti a kívánt formátumban a videót. Ennek során javaslatot teszünk a videó kreatívjára, és egyedi árajánlatot is készítünk. 

A videót a nagykereskedő cég ezután szabad felhasználásra megkapja és a Teletextil hamarosan elinduló YouTube csatornáján is közé tesszük majd.

Mozduljunk együtt a hírekkel a tavaszi lapszámban!

Nincsenek megjegyzések: