2012. október 5., péntek

Gardisette és JAB az EXPO Hotelben

A JAB Anstoetz csoport magyarországi képviselete idén augusztus 27-én tartotta új kollekciója bemutatóját a budapesti Expo Congress Hotelban. A kiállításon a JAB négy fő textilmárkája mellett a JAB szőnyegek és bútorok is a bemutató szerves részét alkották. A kiállításon személyesen vett részt Ralph Anstoetz úr, a cég egyik tulajdonosa és a JAB dizájnjának megalkotója.

Délelőtt a vidám, modern színekben gazdag Gardisette bemutatóra került sor. Idén a piros-fehér-kék trendszínek mellett megjelentek a kollekcióban a kiwi-csokoládé-padlizsán árnyalatok, ami mellett a szivárvány szinte minden színében kínálnak anyagokat.

A bemutató délutáni szakaszában a JAB elegáns, örök értékeket képviselő kollekcióját mutatták be. E kollekció legsikeresebb enteriőrje az Empire, amely elsősorban polgári otthonok szalonjának dekorálására alkalmas. Az elegáns fekete-arany függönykompozíciót a JAB saját szőnyege és bútora, a tűzpiros selyembársonnyal bevont Medaillon szék egészíti ki.

A natúr anyagokra alapozó Chivasso-kollekciót a természetes hatás mellett az érdekes mintázatok és színállások jellemzik, amelyekben a visszafogottabb, pasztell tónusokkal szemben az eredeti mintázatú, élénk színű bútorszövetek teremtenek egyensúlyt. A sokféle minta egyedi variációs lehetőségeket rejt, a klasszikus hímzett a modern csíkossal, a geometrikus az aprólékosan kidolgozott növénymintázattal alkot izgalmas egységet.

A Soleil bleu par Wellmann idei mintái melegséget adó, meghitt, feminin stílusú világba kalauzolnak minket. A kompozíciókra a nemes anyagok, a művészi aprólékossággal megalkotott motívumok, illetve a komfortérzést adó színek, a málna, az áfonya, a türkiz, az okker, a kiwi jellemzőek.

A kiállítás keretén belül idén először dekorációs pályázatot hirdetett meg a magyar képviselet partnereinek. Pályázni az üzletekben elhelyezett JAB vagy Gardisette modellekről készült fotókkal lehetett. A verseny győztesei: Idea Design (Székesfehérvár), Fantázia Függönyszalon (Szeged), La Tenda Home (Budapest), Kiki Plussz Függönyszaküzlet (Budapest) és a Grábics Textil (Dunaszerdahely).

A nyerteseket egy bielefeldi gyárlátogatásra hívta meg a képviselet, ahol Európa egyik legnagyobb bemutatótermében lehetőség nyílik megismerkedni a 2013-as kollekciókkal.

Nincsenek megjegyzések: